Utveckling av lokala innovationssystem i Afrika
På denna webbplats visas öppna data om det svenska biståndet, som visar när, till vem och för vilket ändamål svenskt biståndsmedel betalas ut, samt vad det har gett för resultat. Denna sida innehåller information om en av de insatser som finansieras med svenskt bistånd.
Här visas alla aktiviteter kopplade till insatsen. Klicka på en enskild aktivitet för att se fördjupad information.
Totalt 418 730 SEK fördelat på 0 aktiviteter
Här presenteras en lista över alla utbetalda transaktioner för en specifik insats. Varje betalning kan spåras till en särskild aktivitet. Negativa belopp indikerar att det skett en återbetalning.
0 transaktioner
Inga transaktioner tillgängliga för denna insats
0 insatsdokument
Nedladdningslänk |
---|
Inga insatsdokument tillgängliga för denna insats
Resultat
Insatsen var på god väg att komma i mål när nedstängningarna började. Under 2021 genomfördes virtuella workshops. Kapaciteten för detta har ökat under 2020, och intresset har visat sig. Dessa spelades också in så att fler kunde ta del av dem. Efter digitala workshops planerades en fysisk regional workshop, men gick ej att genomföra pga pandemin. Eftersom det finns ett behov av stöd i form av principer för avtal gällande IP, dels till universiteten själva, dels för Sidas samarbetsavtal med universitetspartners, togs dessa fram under 2021 i samarbete med forskningsnätverkets bilaterala metodgrupp. Universiteten har också visat behov för en generisk innovationspolicy som kan ligga till grund för universitetens egna, anpassade innovationspolicies. En sådan togs fram under 2021. Som icke förväntat resultat kan nämnas att KTHs expert engagerats i allt fler sammanhang, som stöd till Bio-innovate, och med FNI i Mocambique.
Målet med insatsen är att stärka innovationskapaciteten på de universitet där Sida har bilateralt forskningssamarbete i följande länder: Etiopien, Rwanda, Uganda och Tanzania. Innovationskapaciteten och kompetensen på universiteten är mycket låg i dagsläget, och det finns begränsad tid avsatt för att driva innovation. På ledningsnivå är förståelsen för innovation låg, men det finns ett intresse i att stärka universitetens förmåga att verka i samhället och bidra till dess utveckling. Insatsen går ut på att hålla en serie av kapacitetsstärkande workshops både lokalt och regionalt, och på så sätt inte bara stärka kapaciteten på respektive universitet utan också skapa ett nätverk av personer som arbetar med innovation.
Svenskt bistånd i siffror och berättelser
Vill du läsa mer om vilka resultat svenskt bistånd leder till?