Stockholm Environment Institute, SEI, 2015-2019
På denna webbplats visas öppna data om det svenska biståndet, som visar när, till vem och för vilket ändamål svenskt biståndsmedel betalas ut, samt vad det har gett för resultat. Denna sida innehåller information om en av de insatser som finansieras med svenskt bistånd.
Här visas alla aktiviteter kopplade till insatsen. Klicka på en enskild aktivitet för att se fördjupad information.
Totalt 223 000 000 SEK fördelat på 0 aktiviteter
Här presenteras en lista över alla utbetalda transaktioner för en specifik insats. Varje betalning kan spåras till en särskild aktivitet. Negativa belopp indikerar att det skett en återbetalning.
0 transaktioner
Inga transaktioner tillgängliga för denna insats
0 insatsdokument
Nedladdningslänk |
---|
Inga insatsdokument tillgängliga för denna insats
Resultat
Sida har genom avtalet om kärnstöd stött SEI med totalt 223 MSEK under perioden 2015-2019 och SEI har med bl.a. hjälp av detta genomfört en stor mängd forskningsaktiviteter, program och projekt. Resultat från dessa finns att ta del av i SEIs löpande rapportering till Sida, i SEIs publika årsrapporter, i en mängd forskningsrapporter samt på SEIs hemsida. Förutom Sida har även Miljödepartementet genom Formas bidragit med känstöd. Enligt Sidas avtal med SEI skall ränta inte återbetalas till Sida om hela bidraget använts inom verksamhetsperioden, vilket nu är fallet. Några exempel på samarbeten och resultat ges nedan. Den största delen av SEIs forskningsverksamhet utförs i samarbete med olika samarbetspartners. Den vanligaste typen av samarbetspartners utgörs av forskare och forskningsinstitut av olika slag. Ett exempel är samarbete kring sambanden mellan vatten/energi/matproduktion med Council for Scientific and Industrial Research South Afrika, Stockholm International Water Insititute och Global Water Partnership. Samarbetet är relevant för framtagandet av nationella och lokala utvecklingsplaner i Afrika, inte minst från ett säkerhets- och rättighetsperspektiv då brist på naturresurser skapar konkurrens om tillgängliga resurser. Hållbar tillväxt och fattigdomsminskningförutsätter att hoten från klimatförändringarna kan mötas och att policies för klimatarbete och grön tillväxt tas fram. Genom samarbete med andra forskningsorganisationer kan SEI öka sitt globala genomslag. På uppdrag av Global Commission on the Economy and Climate har SEI i samarbete med sex andra policy och forskningsinstitut t.ex. tagit fram information kring om och hur klimatpolicies kan länkas samman med stark ekonomisk utveckling. Arbetet syftade till direkt samverkan med beslutsfattare inom stat och företag i ett flertal länder. Lokala enskilda organisationer och nationella myndigheter utgör samarbetspartners i projekt med nationella eller lokala utvecklingskomponenter. Exempel på arbetsmetod är att engagera jordbrukare, lokala ledare, lokala och nationella myndigheter och enskilda organisationer i gemensamt arbete för t.ex. miljö- och naturresurshantering. Fattiga och marginaliserade grupper stöds särskilt för att stärka deras inflytande i dialogen och ge instrument och kapacitet att hantera lokala naturresurser. SEI Afrika har stöttat Nairobis lokala stadsmyndigheter, Kenyas miljöministerium och UN- environment med att ta fram en policy och handlingsplan för luftkvalitet i Nairobi. SEIs verktyg för integrerad energi-, klimat- och luftkvalitetsplanering (LEAP-IBC) användes av tio länder i sin planering för minskade utsläpp av kortlivade klimatpåverkande gaser. Verktyget har även använts för framtagande av nationella klimatåtaganden (NDCs) under klimatkonventionen UNFCCC. SEI har inom ramen för sitt s.k. "Global Finance Initiative" utvecklat en modell för analys av globala finansiella flöden för klimatfinansiering, vilken baseras på olika beslutsfattares informationsbehov.
Övergripande mål för SEIs verksamhet är "To support decision-making and induce change towards sustainable development around the world by providing integrative knowledge that bridges science and policy in the field of environment and development." Det övergripande målet nås genom genomförandet av ett resultatramverk, vilket i sin tur bygger på innehållet i SEIs strategi för verksamhet för perioden 2015 - 2019. Strategin fokuserar på sju verksamhetsområden uppdelade i två pelare: 1. Leverera resultat:a) Vetenskaplig forskningb) Policyengagemangc) Kapacitetsutveckling 2. Möjliggöra resultat:a) Kommunikationb) Verktyg, plattformar och ICTc) Organisation, styrning och finansiell hållbarhetd) Uppföljning, utvärdering och institutionellt lärande
Svenskt bistånd i siffror och berättelser
Vill du läsa mer om vilka resultat svenskt bistånd leder till?
Rapporter från Expertgruppen för biståndsanalys och Sidas strategi- och korruptionsrapporterBerättelser om biståndets resultatSidas årsredovisning